rx_power segmentation fault

Tagged: 

  • This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated by .
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #1639
    perseus68
    Participant

    Hi everybody

    I´m having problems while trying to use rx_power on my Raspberry Pi4 with the SDRplay image V0.6 installed.
    My RSP1 is regularly seen by the system:

    >lsusb
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 001 Device 006: ID 1df7:2500
    Bus 001 Device 002: ID 2109:3431 VIA Labs, Inc. Hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

    The problem is that after launching the command rx_power to scan the spectrum I often get a “Segmentation Fault”.
    Sometimes at the very beginning, sometimes after 1 minute or so.
    In very rare cases I could finish the 10minutes scan of a portion of the spectrum.
    I use this command:

    ./rx_power -f 920M:1100M:200k -c 50% -e 10m -g 30 -R 10 -S 5000 > scan.csv

    Note that the options -R 10 -S 5000 should avoid this problem (seen in a different forum) but this does not eliminate it completely.

    Does anybody had this kind of issues?

    Help appreciated.
    73s
    Mark

    #1641
    Lee
    Participant

    yeah had this problem with SDRPlay with any program back since 2019, both on a rpi 3, 4 and desktop machines. never resolved.
    if you keep an eye on dmesg you’ll see kernel taint errors before it will eventually die.

    • This reply was modified 3 months, 3 weeks ago by .
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.